Η Χ.Α.Ν.Θ. και 16 κοινωνικοί φορείς της πόλης παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και Συρία

Μια Αλυσίδα Αγάπης για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται  από τους σεισμούς στην Τουρκία και Συρία οργανώθηκε από 17 κοινωνικούς φορείς της πόλης σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην ανακούφιση τους προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Παλέτες με ζεστά ρούχα και κουβέρτες, τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, μάσκες, αντισηπτικά, γάντια και είδη ατομικής υγιεινής παρέδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων στο Δημαρχείο της πόλης παρουσία του Αντιδημάρχου  Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκου Ζειμπέκη  και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής  Ιωάννα Κοσμοπούλου και του  Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χρίστου Τριαντάρη.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνιών φορέων κατέδειξαν την σημασία και την αξία της συνεργασίας των φορέων σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

Τη δράση συνδιοργάνωσαν η Χ.Α.Ν.Θ. και 16 κοινωνικοί φορείς της πόλης:

Χ.Α.Ν.Θ., Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Θερμαΐδες, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Εταιρία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών του Κέντρου UNESCO, Αχτίδα, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Lions Λέσχη Υπατία, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Πηγή Ζωής, RED – Y  ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Επιστημόνων Γυναικών Θεσσαλονίκης.

Τη δράση υποστήριξαν η HELPHELLAS – Ακαδημία Εθελοντισμού, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης ενώ τον συντονισμό ενεργειών για την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε η Χ.Α.Ν.Θ.

rbt